Пороите повличат къщи и улици в Смолянско. Сигнали за пропаднала къща

...
Пороите повличат къщи и улици в Смолянско. Сигнали за пропаднала къща
Коментари Харесай

Дъждовете завлякоха къща и улица, свлачища застрашават сгради в Смолянско

Пороите повличат къщи и улици в Смолянско. 

Сигнали за пропаднала къща и част от улица са получени през последното денонощие в Смолянско в резултат на проливните дъждове през последните дни, осведоми регионалният шеф Стефан Сабрутев, написа.

„ Има два сигнала за злополучие, единият е на територията на община Девин и се касае за пропаднала къща. Подаден е сигнал на 112 и в този момент следва определяне на вредите. Другият сигнал се отнася за община Неделино, за пропаднала улица. Няма данни за бедстващи хора “.

Според кмета на Община Девин Здравко Иванов, става въпрос за необитаема къща, която се намира в кв. Настан и има издадено наставление за премахването й. В момента се образува комисия, която ще направи нов оглед.

Улицата в Неделино е отчасти пропаднала, само че по-големите терзания в родопския град са поради появило се ново свлачище, което заплашва две жилищни здания, осведоми Боян Кехайов – кмет на Община Неделино. Той към този момент е направил първите стъпки, с които е изискал оглед от експерти на място.

Според Сабрутев в Областна администрация – Смолян не са постъпвали сигнали за проблеми на територията на Община Златоград.

Решен е казусът и с електричеството на територията на община Баните, където имаше частични спирания поради бурния вятър през миналата седмица, твърди ни още регионалният шеф на Смолян. Постепенно ситуацията се възстановява и равнищата на реките и язовирите в района спадат.

През почивните дни екипи на районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Смолян са се отзовали на девет повиквания, като сред тях има и за подпомагане на закъсали коли в региона на Пампорово.

На сигнали за паднали камъни и срутване на земна маса са реагирали тази нощ дежурни екипи на Областно пътно ръководство в Смолян. Те са били за пътните прави Настан - Грохотно и Бостина – Левочево. Разчистени са и появилите се през вчерашния ден свлачища по направленията Соколовци – Момчиловци и Малка Арда – Баните.

Последното обаче са засилва от време на време, поради което придвижването на моторни транспортни средства в региона на свлеклата се скална маса се прави в едното платно.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Пътните настилки в района са мокри, тук-там заснежени, само че обработени и проходими. Няма въведени ограничавания, осведомят още от дежурната част на пътната работа в Смолян. Температурите са позитивни, като валежите тази заран са най-вече от дъжд.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР